Γεύμα είχαν το μεσημέρι, ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, με κύριο αντικείμενο συζήτησης, κατά πληροφορίες, το ευρωπαϊκό σύστημα εγγύησης των καταθέσεων.

Το Ευρωπαϊκό Σύστημα Εγγύησης των καταθέσεων ακολουθεί τον λεγόμενο «τρίτο πυλώνα» της Τραπεζικής Ένωσης και σκοπός του είναι η θέσπιση καθεστώτος προστασίας σε όλες τις καταθέσεις των Ευρωπαίων πολιτών κάτω των 100.000 ευρώ, σε περίπτωση τραπεζικής χρεοκοπίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο γεύμα Γιούνκερ-Ντράφγκι φέρεται επίσης να συζητήθηκαν θέματα εμβάθυνσης της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης καθώς και η «Έκθεση των Πέντε Προέδρων», που συνυπογράφουν οι πρόεδροι της Κομισιόν, της ΕΚΤ, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ, του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς. Η έκθεση έχει ως σκοπό να εμβαθύνει την νομισματική ένωση, βελτιώνοντας τον τρόπο λειτουργίας της και ερευνώντας τα προβλήματα της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης