Tη δημιουργία ενός «πολιτικού κειμένου» με έμφαση στις βραχυχρόνιες προτάσεις που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν άμεσα στην αγορά («quick wins») και προτάσεις με περισσότερο αναπτυξιακό χαρακτήρα για τους μικρομεσαίους στη νέα προγραμματική περίοδο πρότεινε η Ομάδα Δράσης (Task Force for Greece – TFGR) στη συνάντηση που είχαν τα στελέχη της με τους εκπροσώπους των μικρομεσαίων (ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΒΕΑ, και ΣΕΤΕ).

Αυτό γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης σχετικά με τη 2η Συνάντηση-Σύσκεψη της «Ομάδας Εργασίας για μια πολιτική ΜΜΕ στην Ελλάδα», που πραγματοποιήθηκε χθες, 6 Δεκεμβρίου, στα γραφεία της Ομάδας Δράσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως γνωστοποιήθηκε από τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, στη συνάντηση η Task Force παρουσίασε την πρώτη Αναφορά της Ομάδας, η οποία ήταν στην ουσία σύνθεση των επιμέρους θέσεων των φορέων των ΜΜΕ. Πρότεινε την ιεράρχηση των προβλημάτων και των προτεινόμενων λύσεων. Τέθηκαν για μια ακόμα φορά θέματα και προτάσεις για την ελληνική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και ως παράδειγμα αναφέρθηκε η σημασία των υπηρεσιών συμβουλευτικής σχετικά με το τι χρειάζεται μια επιχείρηση για να ξεκινήσει τη λειτουργία της, ποιες οι ανάγκες της και πώς οι φορείς μπορούν να συμβάλουν σε αυτήν την πρωτοβουλία.

Η Ομάδα Δράσης πρότεινε οι εργασίας της ομάδας να εστιάσουν στα εξής 9 θέματα:

1. Τμήμα των φορολογικών προβλημάτων όπως έχουν ήδη τεθεί (κώδικας, ενιαίος φόρος κλπ.) 
2. Αδειοδοτήσεις 
3. Τειρεσίας και Πτωχευτικό Δίκαιο 
4. Παρεμπόριο 
5. Ηλεκτρονικές πληρωμές 
6. Συνέργειες επιχειρήσεων και Δικτύωση (Clustering) 
7. Καινοτομία σε συνεργασία με πανεπιστήμια 
8. Δεξιότητες των εργαζομένων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΕΣΕΕ στη συνάντηση έθεσε στην ατζέντα ως 9ο θέμα και τα προβλήματα που προκύπτουν από το ασφαλιστικό σύστημα και ιδιαίτερα τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ΟΑΕΕ.

Στην παρατήρηση πως λείπει ο σχεδιασμός για την παραγωγή των ΜΜΕ σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, η ΕΣΕΕ παρέδωσε τις αρχικές προτάσεις της και δεσμεύτηκε να στείλει στην TFGR τη δομή των συμβουλευτικών της υπηρεσιών για καλύτερη επεξεργασία και εμπλουτισμό του τελικού Report στις 16 Δεκεμβρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης