Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, 18 Ιανουαρίου, εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, κατά τη διάρκεια της οποίας, παρουσιάστηκε στους φοιτητές του Πανεπιστημίου ο τρόπος λειτουργίας του Χρηματιστηρίου Αθηνών, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες του, η πλατφόρμα XNET αλλά και οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ της πανεπιστημιακής κοινότητας και του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στόχος της συντονισμένης προσπάθειας που έχει ξεκινήσει μέσω της Υπηρεσίας Εκπαίδευσης του Ομίλου και θα επεκταθεί και σε άλλα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα είναι η ενίσχυση των δεσμών με τους φορείς Ανώτατης Εκπαίδευσης στη χώρα μας, η προώθηση της χρηματιστηριακής ιδέας στους φοιτητές, καθώς και η ισχυροποίηση των σχέσεων με τους Υπεύθυνους πρακτικής των πανεπιστημίων μέσω της φιλοξενίας φοιτητών τους στον Όμιλο Ελληνικά Χρηματιστήρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του Τμήματος Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Καθηγητής κ. Νικόλαος Απέργης, δήλωσε με την ευκαιρία της πρώτης αυτής παρουσίασης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς: «Η σημερινή εκδήλωση επαναβεβαιώνει την σπουδαία συνεργασία που έχει το Τμήμα μας με το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), μια συνεργασία που επιβεβαιώνεται από την αμέριστη συμπαράσταση του ΧΑ στο θεσμό των υποτροφιών του Τμήματός μας. Το ΧΑ αποτελεί έναν από τους δύο (ο άλλος είναι ο τραπεζικός χώρος) πυλώνες μέσα από τους οποίους εκδηλώνεται έντονα η εκπαιδευτική και ερευνητική σύνδεση του Τμήματος με τους φορείς της αγοράς. Ευελπιστούμε όχι μόνον στην συνέχεια της συνεργασίας μας αλλά και στην επέκτασή της. Το Τμήμα ειλικρινά πιστεύει ότι είτε σε περιόδους ομαλής οικονομικής διαδικασίας αλλά και σε περιόδους οικονομικών κρίσεων, η αγορά κεφαλαίου αποτελεί το μέλλον της χρηματοοικονομικής ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας. Έτσι, οι φοιτητές μας πρέπει, όντας ?οπλισμένοι? με τα εκπαιδευτικά τους εργαλεία να αξιοποιούν την αγορά κεφαλαίου ώστε να πραγματοποιήσουν τους στόχους καριέρας τους. Χαιρετίζουμε την σημερινή εκδήλωση και ευχόμαστε να αποτελέσει το προοίμιο μιας δημιουργικής και μακρόχρονης συνεργασίας».

Πηγή:capital
Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης