Ο Χρυσός Οδηγός πρωτοπόρος στην εφαρμογή των πιο σύγχρονων τεχνολογιών στην παροχή έγκυρης πληροφόρησης για υπηρεσίες και προϊόντα, επιχειρήσεις και επαγγελματίες, προχώρησε στην σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με το Ερευνητικό κέντρο Αθηνά.

Το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά, φορέας υπαγόμενος στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, ιδρύθηκε με σκοπό τη δημιουργία και προώθηση καινοτομικών τεχνολογιών της πληροφορίας, της επικοινωνίας και της γνώσης, σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, από τις υπηρεσίες, τη βιομηχανία, και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, έως τον πολιτισμό, τις επιστήμες, και τη γλώσσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα γραφεία του Χρυσού Οδηγού υπογράφηκε το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών, με απώτερο σκοπό την από κοινού αξιοποίηση της τεχνολογίας και γνώσης από το ερευνητικό πεδίο στην εμπορική εφαρμογή.

Η συνεργασία αυτή προσδίδει προστιθέμενη αξία στον Χρυσό Οδηγό, ο οποίος παραμένει άκρως ανταγωνιστικός, εκμεταλλευόμενος τις νέες τεχνολογίες, προς όφελος των πελατών αλλά και των χρηστών του.

Τις υπογραφές έβαλαν οι κύριοι Μανώλης Δραϊνάκης – Διευθύνων Σύμβουλος του Χρυσού Οδηγού και κ. Ιωάννης Ιωαννίδης – Πρόεδρος του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον κ. Μανώλη Δραϊνάκη, Διευθύνων Σύμβουλο του Χρυσού Οδηγού, ο Χρυσός Οδηγός αναζητά συνεχώς νέους τρόπους να προσφέρει καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, εκμεταλλευόμενος τις νέες τεχνολογίες και τις συνέργειες με καταξιωμένους και αναγνωρισμένους οργανισμούς, όπως το ερευνητικό κέντρο Αθηνά.

H συμφωνία αυτή θα ανοίξει τον δρόμο για μια σειρά από έργα, στον χώρο της καινοτομίας και πληροφόρησης, έτσι ώστε να εμπλουτίζονται συνεχώς οι υπηρεσίες του Χρυσού Οδηγού, τόσο προς τους χρήστες αλλά και προς τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και επαγγελματίες.  Το πρώτο από τα έργα του Χρυσού Οδηγού με το ερευνητικό κέντρο Αθηνά είναι η πιστοποίηση τους μηχανισμού καταγραφής των στατιστικών στοιχείων στο site του Χρυσού Οδηγού, www.xo.gr, όπου πλέον επισημοποιούνται με το κύρος και την αξιοπιστία του ερευνητικού κέντρου Αθηνά.

Ο κ. Ιωάννης Ιωαννίδης, Πρόεδρος του Ερευνητικού κέντρου Αθηνά αναφέρει ότι ο Χρυσός Οδηγός αποτελεί έναν ιδανικό συνεργάτη για ένα ερευνητικό κέντρο όπως το Αθηνά, κυρίως γιατί το αντικείμενο που πραγματεύεται είναι άμεσα συνυφασμένο με κάποιες από τις ερευνητικές περιοχές που θεραπεύουμε στο Αθηνά, όπως η επεξεργασία της γλώσσας, η διαχείριση γεωχωρικών πληροφοριών, η μοντελοποίηση και ανάλυση δεδομένων, μεταξύ των άλλων και γιατί πρόκειται για μια επιχείρηση που εκμεταλλεύεται συνεχώς τις νέες τεχνολογίες, προς όφελος των χρηστών και των πελατών της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης