Άνοιξαν σήμερα οι ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές μετά την αργία των Χριστουγέννων και, παρά την απουσία οικονομικών ανακοινώσεων και ειδήσεων, οι δείκτες ενισχύονται, ενώ το ευρώ και η στερλίνα καταγράφουν κέρδη έναντι του δολαρίου.

Το ευρώ ενισχύεται για δεύτερη ημέρα και βρίσκεται κατά 100 μονάδες πάνω από το άνοιγμα της ισοτιμίας μετά τα Χριστούγεννα. Η ισοτιμία του με το δολάριο διαπραγματεύεται λίγο κάτω από το 1,3300, κάτω από το νέο υψηλό οκτώ μηνών που κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα, στο 1,3308. Το υψηλό αυτό μπορεί να συνεχίσει να προβάλλει αντίσταση. Η στήριξη βρίσκεται στο επίπεδο του 1,3158.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα οικονομικά θέματα, σήμερα ανακοινώθηκε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Γαλλία πάνω από τις εκτιμήσεις στις 86 μονάδες, ενώ ο αντίστοιχος δείκτης στην Ιταλία διαμορφώθηκε στις 88,9 μονάδες, οριακά πάνω από τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Ο μεγαλύτερος καταλύτης που επηρεάζει, σύμφωνα με το σχόλιο αγοράς της FXCM, την αγορά συναλλάγματος παραμένουν οι διαπραγματεύσεις για τον «δημοσιονομικό γκρεμό» στις ΗΠΑ. Επίσης, να σημειωθεί ότι το γιεν παραδόθηκε σε ρευστοποιήσεις με τη νέα κυβέρνηση να αναλαμβάνει καθήκοντα και είναι πιθανή νέα μεταβλητότητα.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης