Συνεχίζει το «σκληρό πόκερ» εναντίον της Ελλάδας η Merkel

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Απριλίου 2010, 17:54
Συνεχίζει το «σκληρό πόκερ» εναντίον της Ελλάδας η Merkel
Κεκλεισμένων των θυρών θα πραγματοποιηθεί αυτήν την εβδομάδα η συζήτηση της γερμανικής κυβέρνησης για τη δανειακή υποστήριξη της ελληνικής οικονομίας, μετέδωσε σήμερα το Γερμανικό Πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, θα έχει, σύμφωνα με την ίδια πηγή, διαβουλεύσεις για το θέμα αυτό με τον υπουργό Εξωτερικών, Guido Westerwelle, και τον υπουργό Οικονομικών, Wolfgang Schauble.

Ήδη, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης κατήρτισε νομοσχέδιο, για να εγκρίνει το γερμανικό κοινοβούλιο την πληρωμή στην Ελλάδα του προγραμματισμένου ποσού των 8,4 δισ. ευρώ μέσω κρατικής τράπεζας.

Την ίδια ώρα, από δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στον Τύπο της χώρας προκύπτει ότι το 57% των Γερμανών αντιτίθεται στην οικονομική διάσωση της Ελλάδας.

Ωστόσο, μεγάλη μερίδα Γερμανών δημοσιογράφων κατηγορεί τη Merkel ότι «επιδόθηκε σε ένα σκληρό πόκερ σε βάρος της Ελλάδας, προκείμενου να κερδίσει πόντους στις επικείμενες κρίσιμες για τους Χριστιανοδημοκράτες εκλογές στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 27 Απριλίου 2010, 17:54