Αν και με μειωμένο ρυθμό σε σχέση με τον Ιανουάριο οι καταθέσεις μειώθηκαν και τον δεύτερο μήνα του έτους. Χαρακτηριστικά μείωση παρουσίασαν οι καταθέσεις τόσο των νοικοκυριών και των φυσικών προσώπων όσο και των επιχειρήσεων, ενώ οι μόνες που αυξήθηκαν ήταν εκείνες της γενικής κυβέρνησης.

Η αβεβαιότητα που καταγράφεται σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο ωθεί σε αναλήψεις, καθώς και οι αυξημένες φορολογικές κυρίως υποχρεώσεις «πιέζουν» τις τραπεζικές καταθέσεις, αυξάνοντας την αστάθεια του συστήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ:

Καταθέσεις από τη γενική κυβέρνηση

Αύξηση κατά 150 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, το Φεβρουάριο του 2017, οι καταθέσεις της γενικής κυβέρνησης, έναντι μείωσης κατά 34 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο 17,3% από 16,3% τον προηγούμενο μήνα.

Καταθέσεις από τον ιδιωτικό τομέα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μείωση κατά 750 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, το Φεβρουάριο του 2017, οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα, έναντι μείωσης κατά 1.534 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο 2,9% από 3,1% τον προηγούμενο μήνα.

Καταθέσεις από επιχειρήσεις

Μείωση κατά 113 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, το Φεβρουάριο του 2017, οι συνολικές καταθέσεις των επιχειρήσεων, έναντι μείωσης κατά 562 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο 10,3% από 11,8% τον προηγούμενο μήνα. Ειδικότερα, οι καταθέσεις των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων μειώθηκαν κατά 535 εκατ. ευρώ, έναντι μείωσης κατά 760 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αυξήθηκαν κατά 422 εκατ. ευρώ, το Φεβρουάριο του 2017, έναντι αύξησης κατά 199 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Καταθέσεις από νοικοκυριά και ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα

Μείωση κατά 637 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, το Φεβρουάριο του 2017, οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων, έναντι μείωσης κατά 972 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο 1,5% από 1,4% τον προηγούμενο μήνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης