Συνολικά 800 εκατ. ευρώ στα… σεντούκια!

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2013, 15:55
Συνολικά 800 εκατ. ευρώ στα… σεντούκια!
Ποσό 800 εκατομμυρίων ευρώ κρατούν οι πολίτες στα σπίτια τους ή σε τραπεζικές θυρίδες, γιατί φοβούνται να καταθέσουν τα λεφτά τους στις τράπεζες, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τραπεζών Μάριος Κληρίδης.

«Η κατάσταση πρέπει να αλλάξει», δήλωσε ο κ. Κληρίδης, ο οποίος εισηγήθηκε να τροποποιηθεί η πρόνοια στα περιοριστικά μέτρα για τις τράπεζες που προβλέπει ότι χρήματα που έχουν αποσυρθεί, όταν κατατεθούν εκ νέου, θα πρέπει να παραμείνουν δεσμευμένα για τρεις μήνες.

Ο κ. Κληρίδης πρόσθεσε πως το τραπεζικό σύστημα στην Κύπρο είναι πλέον φερέγγυο και οι Κύπριοι καταθέτες πρέπει να το εμπιστευτούν.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου Κρίστης Χασάπης δήλωσε, σε σχέση με τον θόρυβο που δημιουργήθηκε με το κλείσιμο λογαριασμών «πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων» από την Τράπεζα Κύπρου Ηνωμένου Βασιλείου, ότι «πυροβολούμε τα πόδια μας, πυροβολούμε την Τράπεζα και προκαλούμε τεράστια ζημιά στον τόπο και στην οικονομία».

Ο κ. Χασάπης επανέλαβε τη θέση της Τράπεζας ότι δεν ετέθη ποτέ και σε καμιά περίπτωση θέμα ξεπλύματος «βρώμικου» χρήματος.

Πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της επαναξιολόγησης των λογαριασμών, εντοπίστηκαν 110 λογαριασμοί, οι οποίοι δεν παρουσίαζαν κίνηση.

«Κλείσαμε 10 λογαριασμούς και ελέγχουμε άλλους 80», ανέφερε.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2013, 15:55