Επιστολή προς τα κυπριακά κόμματα απέστειλε ο κύπριος υπουργός Ενέργειας, ζητώντας να ορίσουν εκπρόσωπό τους, ο οποίος θα λάβει μέρος σε ενημερωτική σύσκεψη για τα αποτελέσματα της επιβεβαιωτικής γεώτρησης της εταιρείας Noble για φυσικό αέριο στο τεμάχιο Αφροδίτη.

Ανακοινώνοντας τη σύγκληση της σύσκεψης, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ έστειλε το μήνυμα ότι δεν πρέπει να υπάρξει αλλαγή στους στρατηγικούς σχεδιασμούς της Κύπρου για το φυσικό αέριο.
Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα ότι η γεώτρηση δείχνει ποσότητες αερίου που είναι αρκετά χαμηλότερες από αυτά που έδειξε η πρώτη γεώτρηση, ο κ. Νεοφύτου δήλωσε ότι ακόμη και να ισχύουν οι αριθμοί που δημοσιεύονται, πρέπει το θέμα να αντιμετωπίζεται βάσει του γεγονότος ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει 13 τεμάχια στην ΑΟΖ της και ότι για πέντε υπάρχουν συμβόλαια με τις εταιρείες ΕΝΙ, ΚΟΓΚΑΣ και Τοτάλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό σημαίνει, όπως είπε, ότι ο σχεδιασμός ενός κράτους δεν μπορεί να στηριχθεί σε ένα τεμάχιο, ούτε πρέπει να αλλάξουν οι στρατηγικοί σχεδιασμοί. Πρόσθεσε ακόμη ότι η δημιουργία εγκαταστάσεων για υγροποίηση φυσικού αερίου, ούτως ή άλλως, δεν σχεδιάστηκε μόνον για τις ανάγκες του τεμαχίου 12.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης