Τη σύσταση του Εθνικού Προγράμματος Απλοποίησης Διαδικασιών ανακοίνωσε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης από το βήμα του 2ου Athens Investment Forum. Ο Υπουργός χαιρέτησε την επενδυτική εμπιστοσύνη στην Ελλάδα όπως αποτυπώνεται στις πρόσφατες αποδόσεις  των επιτοκίων των ομολόγων και αναφέρθηκε στις δυνατότητες του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης να συμβάλλει στην προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα.

Το Εθνικό Πρόγραμμα Απλούστευσης Διαδικασιών δημιουργείται μέσα από το σχέδιο νόμου «Επενδύω στην Ελλάδα» και έχει δύο στόχους: πρώτον, να καταγράψει τα «γεγονότα ζωής»  πολιτών και επιχειρήσεων και δεύτερον, να τα απλουστεύσει. «Αντικείμενο του Προγράμματος είναι η απλοποίηση των διαδικασιών όπως το πιστοποιητικό γέννησης ή η ανανέωση άδειας οδήγησης. Αυτή είναι μία διαδικασία πολύ εύκολη στην τεχνική της υλοποίηση, δύσκολη όμως στη διοικητική της αποτύπωση. Η λύση είναι η διαλειτουργικότητα, να κάνεις τα συστήματα “να μιλήσουν μεταξύ τους”. Να αναπτύξουν web services έτσι ώστε ο πολίτης και φυσικά ο επενδυτής να μην ταλαιπωρείται σε ουρές και χάνει παραγωγικές ώρες με την γραφειοκρατία», τόνισε ο Υπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Υπουργός αναφέρθηκε στην πρόσβαση στις τηλεπικοινωνιακές υποδομές ως «βασική ανθρώπινη ανάγκη» και επισήμανε πως η ψηφιοποίηση, η επιτάχυνση και η απλοποίηση της αδειοδότησης συστημάτων κεραιών είναι μία αναγκαία συνθήκη για να μπορέσει η χώρα να περάσει στη εποχή των δικτύων πέμπτης γενιάς 5G.

«Στην ανάπτυξη αυτών των δικτύων δεν μπορούμε να μείνουμε πίσω» διεμήνυσε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και πρόσθεσε πως «είναι δεδομένο πως το διακύβευμα για εμάς είναι μια πάρα πολύ σημαντική ποιοτική αλλαγή. Η επανίδρυση του κράτους και η άρση των εμποδίων για τις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες, έτσι ώστε η χώρα να μπορέσει να απελευθερώσει το δυναμικό της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης