Ρεπορτάζ: Αναΐς Βάθη

Στο πλαίσιο κύκλου θεματικών συναντήσεων διοργανώθηκε την περασμένη Τρίτη στο Ευρωκοινοβούλιο συζήτηση για την πορεία και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αλλά και για τα σύγχρονα αναπτυξιακά χρηματοδοτικά εργαλεία, με κεντρικό ομιλητή τον Κωνσταντίνο Μαύρο, οικονομολόγο και επενδυτή στον χώρο των νεοφυών επιχειρήσεων.
Επιχειρηματίες από τον χώρο των νεοφυών επιχειρήσεων αλλά και φοιτητές συζήτησαν με τον κ. Μαύρο τόσο για τις ελληνικές όσο και για τις παγκόσμιες εξελίξεις.
«Η Ελλάδα πρέπει να προσελκύσει επενδύσεις» είπε ο κ. Μαύρος και δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Επιπλέον, αναφέρθηκε στο πώς τα κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών (Venture Capital Funds) θα δώσουν επιπρόσθετες δυνατότητες στην ελληνική αγορά καθώς και για το τι πρέπει να κάνει η χώρα μας στον τομέα της τεχνολογίας, όπου οι εξελίξεις είναι ήδη ραγδαίες σε παγκόσμιο επίπεδο.
Σύντομο βιογραφικό Κωνσταντίνου Μαύρου

Ο Κωνσταντίνος Μαύρος είναι οικονομολόγος, εταίρος σε κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών για νέες επιχειρήσεις ψηφιακής τεχνολογίας. Είναι κάτοχος MSc Finance από το Imperial College London και έχει ολοκληρώσει με επιτυχία προγράμματα μετεκπαίδευσης στο Harvard Business School. Έχει εργασθεί σε υψηλές θέσεις ευθύνης και κατέχει σημαντική εμπειρία, σε διεθνές επίπεδο, στον χρηματοοικονομικό κλάδο, στον κλάδο της ενέργειας και των υποδομών, καθώς και στον ευρύτερο κλάδο της τεχνολογίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φωτό άρθρου: Κωνσταντίνος Μαύρος – Αναΐς Βάθη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης