Σόιμπλε: «Οι Ευρωπαίοι δεν θα απογοητεύσουν την Ελλάδα»

Σόιμπλε: «Οι Ευρωπαίοι δεν θα απογοητεύσουν την Ελλάδα»
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διαβεβαίωσε πως οι Ευρωπαίοι «δεν θα απογοητεύσουν» την Ελλάδα και θα ανοίξουν την πόρτα σε νέες αρωγές. Σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας «Bild», ο κ. Σόιμπλε χαρακτήρισε «μεγάλη ευκαιρία» για τη χώρα την ανάληψη εκ μέρους της της προεδρίας της Ε.Ε., καθώς, όπως είπε, «θα δείξει στον ελληνικό πληθυσμό ότι το μέλλον του βρίσκεται στην Ευρώπη».

«Η άσκηση της προεδρίας είναι πηγή ταυτότητας, αυτοπεποίθησης, υπερηφάνειας, η προεδρία της Ε.Ε. είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα και για την Ευρώπη» συνέχισε ο υπουργός, ο οποίος είχε συχνά στο παρελθόν φανεί επικριτικός έναντι της Ελλάδας.

Η Αθήνα αναλαμβάνει την 1η Ιανουαρίου και για έξι μήνες την κυκλική προεδρία της Ε.Ε.

«Θα αποφασίσουμε στα μέσα της χρονιάς αν πρέπει να βοηθήσουμε και πάλι την Ελλάδα» δήλωσε ο Σόιμπλε. «Αν η χώρα παραμείνει στην οδό των μεταρρυθμίσεων, αν εκπληρώσει τις προϋποθέσεις που γνωρίζουμε, δεν θα την απογοητεύσουμε» πρόσθεσε.

Το Γαλλικό Πρακτορείο επισημαίνει πως τα ενθαρρυντικά σχόλια του Σόιμπλε διατυπώθηκαν ενώ η κατοικία του πρέσβη της Γερμανίας στην Αθήνα γινόταν σήμερα το πρωί στόχος πυροβολισμών.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013, 14:35