Με άρθρο του στο ευρείας κυκλοφορίας γερμανικό περιοδικό «Focus», αλλά και με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Welt am Sonntag», ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απέκλεισε για ακόμα μία φορά το ενδεχόμενο νέας απομείωσης του ελληνικού χρέους, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η Αθήνα τα πάει καλύτερα από τα προβλεπόμενα και πως η Γερμανία είναι πάντα σε ετοιμότητα για παροχή περαιτέρω βοήθειας, αν και εφόσον η Ελλάδα πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, ο κ. Σόιμπλε ανέφερε στο άρθρο του ότι εάν με τη λήξη του ελληνικού προγράμματος, το 2014, η χώρα χρειάζεται νέα βοήθεια, «είμαστε πάντα έτοιμοι να βοηθήσουμε, εφόσον η Ελλάδα πληροί τις προϋποθέσεις», αλλά απέκλεισε κατηγορηματικά την πιθανότητα νέου «κουρέματος». Επισημαίνει δε, ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη είναι σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι αναμενόταν.

Ανάλογο είναι το περιεχόμενο και συνέντευξης που έχει παραχωρήσει ο Βόλφγκανγκ Σόμπλε, στην «Welt am Sonntag», στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην πρόοδο που έχει σημειωθεί στην Ελλάδα, μέσω της διαδικασίας προσαρμογής.

«Μια κρίση προσαρμογής είναι αναπόφευκτη, όταν μια χώρα δεν είναι ανταγωνιστική. Ωστόσο η κατάσταση στη χώρα εξελίσσεται όπως αναμενόταν και σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμη καλύτερα. Υπάρχει πρόοδος, αναμένεται πρωτογενές πλεόνασμα, η τρόικα περιμένει επιστροφή στην ανάπτυξη του χρόνου και έτσι το χρέος θα αρχίσει σταδιακά να μειώνεται. Η Ελλάδα έχει φθάσει στο σημείο να μην αυξάνει το χρέος της, νωρίτερα απ΄ό,τι σχεδιαζόταν» τονίζει ο Γερμανός πολιτικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης