Την ανιούσα έχουν πάρει οι τιμές της βενζίνης. Ειδικότερα, η τιμή της αμόλυβδης καταγράφει αύξηση και διαμορφώνεται σε 1,630 ευρώ/λίτρο, σύμφωνα με τις τιμοληψίες του Υπουργείου Οικονομίας.

Στις Κυκλάδες η αμόλυβδη έσπασε το φράγμα των δύο ευρώ, ενώ στα Δωδεκάνησα και στις Σποράδες το έφτασεΣτις Κυκλάδες η αμόλυβδη έσπασε το φράγμα των δύο ευρώ, ενώ στα Δωδεκάνησα και στις Σποράδες το έφτασε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε περισσότερα από 22 νησιά και νομούς της χώρας η βενζίνη πωλείται πάνω από 1,90 ευρώ ανά λίτρο, ενώ σε ύψη ρεκόρ βρίσκεται η τιμή του πετρελαίου κίνησης καθώς και του μαζούτ.

Η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν θα μειώσει τους φόρους, αναφέρουν πηγές του Υπουργείου Οικονομίας, το οποίο παρακολουθεί την κατάσταση.

Οι τιμές σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Σποράδες

Στις Κυκλάδες καταγράφονται οι υψηλότερες τιμές (1,850 ευρώ το λίτρο), ενώ ακολουθούν τα Δωδεκάνησα με 1,768 ευρώ/λίτρο. Στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται η Ευρυτανία με 1,724 ευρώ/λίτρο.
Σε δύο νησιά του Αιγαίου μάλιστα, στη Σίκινο και την Αμοργό, υπήρξαν πρατήρια που υπέβαλαν στο παρατηρητήριο τιμών του υπουργείου τιμές ίσες ή άνω των δύο ευρώ.
Συγκεκριμένα, ένα πρατήριο στη Σίκινο υπέβαλε τιμή 2,045 ευρώ το λίτρο, ενώ ένα άλλο στα Κατάπολα 2 ευρώ το λίτρο.

Στην Αττική η τιμή διαμορφώνεται στα 1,611/λίτρο, αυξημένη κατά 4 λεπτά μέσα σε μία εβδομάδα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ελλάδα 5η ακριβότερη χώρα στον κόσμο σε καύσιμα

Με την μέση τιμή της αμόλυβδης στο 1,63 ευρώ ανά λίτρο και στο 1,40 ευρώ το λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης, η Ελλάδα είναι πλέον η δεύτερη πιο ακριβή χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η πέμπτη σε όλο τον κόσμο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης