Στα 114 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων το 2011, έναντι 180 εκατ. το 2010 ενώ στο τέταρτο τρίμηνο του έτους τα ΕΛΠΕ εμφάνισαν ζημιές 48 εκατ. ευρώ.

«Η κρίση στην ελληνική οικονομία και η επίπτωση της αύξησης στη φορολογία καυσίμων που επιβλήθηκε κατά τη διάρκεια του 2010, οδήγησαν σε περαιτέρω μείωση της ζήτησης στην εγχώρια αγορά, με αποτέλεσμα την πτώση κατά περίπου 11% στα καύσιμα κίνησης και τις βιομηχανικές πωλήσεις καθώς και την πίεση στα εμπορικά περιθώρια των εταιριών εμπορίας», αναφέρει ο όμιλος σε σημερινή ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα διυλιστήρια Ελευσίνας και Θεσσαλονίκης παρέμειναν κλειστά κατά το μεγαλύτερο μέρος του έτους, λόγω υλοποίησης των έργων αναβάθμισης. Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Γ. Κωστόπουλος δήλωσε σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ότι «Το πρόγραμμα αναβάθμισης των διυλιστηρίων ολοκληρώνεται σύμφωνα με το σχεδιασμό και το 2012 θα αποτελέσει θετικό σημείο καμπής για τις δυνατότητες αύξησης κερδοφορίας του Ομίλου και δημιουργίας αξίας για τους μετόχους».

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης