Στα 178 εκατ. ευρώ υπολογίζει, με μια πρώτη εκτίμηση, ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης τις απώλειες για τις ελληνικές εξαγωγές από τις απαγορεύσεις εισαγωγών που επέβαλε η κυβέρνηση της Ρωσίας.

Ο κ. Κεφαλογιάννης επισημαίνει ότι «η ζημιά αυτή προκύπτει ευθέως και ως αντίποινα στην πολιτική που αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Ρωσίας για την υπόθεση της Ουκρανίας» και για αυτόν τον λόγο με ερώτησή του στο Ευρωκοινοβούλιο προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητεί να μάθει «πότε θα ενεργοποιήσει τους σχετικούς κανονισμούς για την αποζημίωση των πληγέντων Ελλήνων αγροτών, κτηνοτρόφων και βιοτεχνών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ερώτησή του, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ σημειώνει πως «θα προκύψει πρόσθετη επιβάρυνση για την ελληνική οικονομία από την απόλυση εργαζομένων στις αντίστοιχες αγροτικές εκμεταλλεύσεις και λοιπές επιχειρήσεις. Περαιτέρω, το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας θα επιβαρυνθεί από την ενεργοποίηση ενεργότερων μονάδων παραγωγής της ΔΕΗ για την αντιμετώπιση της μείωσης των εξαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου».

Πηγή: ΑΜΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης