Συνολικά 4 δισ. ευρώ αντιστοιχούν στα «κόκκινα δάνεια» που εντόπισαν οι ειδικοί σε επτά τράπεζες – μεταξύ των οποίων Αγροτική, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Proton Bank, Τ Βank – που τέθηκαν σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης ή έκλεισαν με απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος. Συνολικά, τα περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών αυτών που μπορούν να ρευστοποιηθούν ανέρχονται σε περίπου 5,6 δισ. ευρώ. Αυτό προκύπτει στην Έκθεση διεθνούς συμβουλευτικού οίκου στο πλαίσιο του Μνημονίου Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ).

Όπως προκύπτει από την Έκθεση, τα μεγαλύτερα ποσοστά των λεγόμενων κόκκινων δανείων (το 66% περίπου του συνόλου) καταλαμβάνει η Αγροτική και πρόκειται για δάνεια που είχε χορηγήσει κυρίως σε επιχειρηματίες. Συγκεκριμένα, τα κόκκινα δάνεια της ΑΤΕ υπολογίζονται σε 3,7 δισ. ευρώ.
Ακολουθία το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το οποίο είχε χορηγήσει κόκκινα δάνεια περίπου 1 δισ. ευρώ. Συνολικά από κόκκινα δάνεια των τραπεζών αυτών το 78% αφορούσε σε επιχειρήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΤτΕ δημοσίευσε, σήμερα, έκθεση που εκπόνησε διεθνής συμβουλευτικός οίκος (Bain & Company) με θέμα: «Πολιτικές και Διαδικασίες για τη Διασφάλιση της Αποτελεσματικής Διαχείρισης και Ανάκτησης των Στοιχείων Ενεργητικού που έχουν περιέλθει στους Εκκαθαριστές των υπό εκκαθάριση Πιστωτικών Ιδρυμάτων».

Διαβάστε εδώ την έκθεση

Eπιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου
Με πληροφορίες από το kerdos.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης