Άνοδο 0,7 μονάδων κατέγραψε τον Μάιο ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη και διαμορφώθηκε στις 102,7 μονάδες, ενώ σε επίπεδο Ε.Ε. ο δείκτης παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητος, στις 106,5 μονάδες.

Στην Ελλάδα, ο εν λόγω δείκτης σημείωσε σημαντική βελτίωση, καθώς διαμορφώθηκε στις 99,1 μονάδες από τις 95,4 τον προηγούμενο μήνα, επίπεδο που είχε καταγραφεί στα τέλη του 2008.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν, στην Ευρωζώνη η βελτίωση του κλίματος στηρίχθηκε στην υψηλότερη καταναλωτική εμπιστοσύνη, αλλά και στη βελτίωση της βιομηχανικής εμπιστοσύνης και της εμπιστοσύνης στον τομέα των κατασκευών, ενώ η εμπιστοσύνη στον τομέα των υπηρεσιών και του λιανικού εμπορίου παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητη σε σύγκριση με τον Απρίλιο.

Από τις πέντε μεγαλύτερες οικονομίες της ζώνης του ευρώ, ο δείκτης οικονομικού κλίματος αυξήθηκε στην Ισπανία κατά 0,4 μονάδες, στην Ιταλία κατά 0,5 μονάδες, στη Γερμανία κατά 0,7 μονάδες και στην Ολλανδία κατά 1,3 μονάδες, ενώ στη Γαλλία υποχώρησε ελαφρά, κατά 0,4 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης