Στα χαμηλότερα επίπεδα του 2014 η μεταποίηση

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Απριλίου 2014, 14:15
Στα χαμηλότερα επίπεδα του 2014 η μεταποίηση
Στα χαμηλότερα επίπεδα της φετινής χρονιάς υποχώρησε η μεταποίηση στη χώρα τον Μάρτιο, καθώς επιβραδύνθηκε ο ρυθμός αύξησης της παραγωγής και των νέων παραγγελιών.

Με βάση τη μηνιαία έκθεση της Markit, ο εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) διαμορφώθηκε στις 49,7 μονάδες τον Μάρτιο, σημειώνοντας πτώση από τις 51,3 μονάδες του Φεβρουαρίου.

Ο δείκτης υποχώρησε και πάλι κάτω από το σημείο μηδενικής μεταβολής των 50 μονάδων, υπέδειξε ωστόσο την υψηλότερη τιμή τριμήνου που έχει καταγραφεί από το τρίτο τρίμηνο του 2008.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας του Μαρτίου παρατηρήθηκε περαιτέρω αύξηση τόσο της παραγωγής όσο και των νέων παραγγελιών στα εργοστάσια των Ελλήνων κατασκευαστών, επεκτείνοντας την τρέχουσα περίοδο συνεχούς αύξησης σε πέντε και τέσσερις μήνες αντίστοιχα.

Τα επίπεδα απασχόλησης στον μεταποιητικό τομέα υποχώρησαν περαιτέρω κατά τη διάρκεια του Μαρτίου. Ωστόσο, ο καθαρός ρυθμός μείωσης των θέσεων εργασίας ήταν ο ασθενέστερος που έχει καταγραφεί από τον Δεκέμβριο του 2009. Ορισμένες εταιρείες αύξησαν το προσωπικό τους, ώστε να αντεπεξέλθουν στην άνοδο των πωλήσεων.

Τα στοιχεία της έρευνας του Μαρτίου υπέδειξαν μείωση των επιπέδων ανεκτέλεστων εργασιών στα εργοστάσια των Ελλήνων κατασκευαστών για 69ο συνεχή μήνα. Επιπλέον, ο ρυθμός υποχώρησης ήταν έντονος και ο ταχύτερος που έχει καταγραφεί από τον περασμένο Οκτώβριο.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Απριλίου 2014, 14:15