«Στήριγμα» στον τεχνολογικό κλάδο βρήκε την Τετάρτη η Wall Street, με τους δύο βασικούς της δείκτες, τον Dow Jones και τον S&P 500 να κλείνουν με τις μικρότερες δυνατές απώλειες, καταγράφοντας σημάδια σταθεροποίησης, σε αντίθεση με την ελεγχόμενη ενδοσυνεδριακή διόρθωση.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,02% στις 17.612,20 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,31% στις 4.675,14 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε με απώλειες κατά 0,07% στις 2.038,24 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πτωτικά κινήθηκε ο τραπεζικός κλάδος, με τη Citigroup να κλείνει στο -0,8% και τη J.P. Morgan στο -1,7%. Σήμερα ανακοινώθηκε ότι οι αμερικανικές και οι βρετανικές αρχές επέβαλαν πρόστιμο – μαμούθ σε πέντε τράπεζες για τη χειραγώγηση της αγοράς συναλλάγματος.

Επίσης, απώλειες 3,4% σημείωσε η J.M. Smucker, η οποία υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις του έτους. Πλέον εκτιμά ότι θα μειωθούν κατά 1%, ενώ η προηγούμενη εκτίμηση έκανε λόγο για αύξηση 3-4%.

Επίσης, κέρδη 8% κατέγραψε η Fossil Group, μετά την ανακοίνωση ότι θα προχωρήσει σε πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών ύψους 1 δισ. δολαρίων. Η εταιρεία εμφάνισε το τρίτο τρίμηνο του έτους κέρδη 1,96 δολάρια ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να μην ξεπεράσουν τα 1,82 δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον αντίποδα, η ADT Corp κέρδισε 4%, καθώς τα κέρδη της το τέταρτο τρίμηνο χρήσης ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 82 εκατ. δολαρίων ή 0,47 δολάρια ανά μετοχή, και τα προσαρμοσμένα κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 0,55 δολάρια ανά μετοχή. Οι αναλυτές ανέμεναν να φτάσουν στα 0,48 δολάρια.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, 77 μετοχές του δείκτη S&P 500 βρίσκονται σε υψηλά 52 εβδομάδων, ενώ ο δείκτης επί πέντε συνεχόμενες ημέρες καταρρίπτει το ιστορικό υψηλό του. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι εάν δεν πρόκειται για κάποιου είδους φούσκα, οι μετοχές θα συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία. Παραδοσιακά, οι αμερικανικοί δείκτες καταγράφουν κέρδη την περίοδο Νοεμβρίου – Απριλίου, σε αντίθεση με τους θερινούς μήνες που παραδοσιακά διορθώνουν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης