Σταθεροποιητικές τάσεις στις ευρωαγορές

Σταθεροποιητικές τάσεις στις ευρωαγορές
Εικόνα σταθεροποίησης παρουσίασαν στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης οι ευρωπαϊκές μετοχές, χάρη στην άνοδο των μετοχών της Unilever και της Norsk Hydro, με τις μετοχές των αεροπορικών εταιρειών, ωστόσο, να κινούνται πτωτικά.

Οι δείκτες STOXX 600 και FTSEurofirst 300 ήταν σχεδόν αμετάβλητοι στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, με πολλούς επενδυτές να επικεντρώνονται στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αργότερα σήμερα, κατά την οποία η ΕΚΤ αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.

Η μετοχή του ομίλου καταναλωτικών προϊόντων Unilever σημείωσε νωρίτερα άνοδο κατά 0,6% μετά τις καλύτερες των αναμενόμενων πωλήσεις που ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο.

Η μετοχή της εταιρείας παραγωγής αλουμινίου Norsk Hydro κατέγραψε άλμα 6%, αφού η εταιρεία αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για την παγκόσμια ζήτηση αλουμινίου εφέτος.

Πτώση κατέγραψαν, ωστόσο, οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών. Η Lufthansa υποχώρησε νωρίτερα κατά 6%, καθώς εξέδωσε προειδοποίηση για τα κέρδη της, με την ανταγωνίστριά της Air France-KLM επίσης να υποχωρεί κατά 4,6%, ενώ η easyJet κατέγραψε απώλειες κατά 4,8% μετά την ανακοίνωση χαμηλότερων εσόδων.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016, 11:14