Χαμόγελα σκόρπισε στο κυβερνητικό επιτελείο η ανακοίνωση του διεθνούς οίκου αξιολόγησης Standard & Poors (S&P) για την πιστοληπτική ικανότητα της Σλοβενίας.

Το αξιόχρεο της χώρας παραμένει στη βαθμίδα «Α-» με σταθερή προοπτική, ενώ σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης η κατάσταση της οικονομίας αναμένεται να βελτιωθεί μακροπρόθεσμα. Παράλληλα, ο S&P αναφέρει πως οι αρχές ανταποκρίθηκαν επαρκώς στις ανάγκες αντιμετώπισης των προβλημάτων του τραπεζικού τομέα και συνεπώς δεν θα χρειαστεί κάποιο πρόγραμμα διάσωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόβλεψη «σταθερής προοπτικής» βασίζεται στην εκτίμηση ότι η σταθεροποίηση των δημόσιων οικονομικών και η αναδιάρθρωση των τραπεζών θα συνεχιστούν, με την επιπρόσθετη προϋπόθεση πως ο κυβερνητικός συνασπισμός θα παραμείνει στην εξουσία μέχρι τις επόμενες προγραμματισμένες γενικές εκλογές για το 2015.

Ο S&P αναφέρει επίσης στην έκθεσή του ορισμένες καθυστερήσεις στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ενώ αναμένει να σημειωθεί μεσοπρόθεσμα πρόοδος στην προώθηση των μέτρων για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης .

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης