Στη Δικαιοσύνη η κομπίνα με τις επιδοτήσεις στη Λεπενού

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017, 14:15
Στη Δικαιοσύνη η κομπίνα με τις επιδοτήσεις στη Λεπενού
Στη Δικαιοσύνη πρόκειται να παραπέμψει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου την υπόθεση των μαζικών δηλώσεων ψευδούς ζωικού κεφαλαίου στην περιοχή Λεπενούς Αιτωλοακαρνανίας.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Μάριου Σαλμά, ο κ. Αποστόλου ενημέρωσε ότι «από τον συστηματικό έλεγχο που πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες του υπουργείου στην περιοχή της Λεπενούς Αιτωλοακαρνανίας -όπου το ποσοστό απόκλισης ανάμεσα στα δηλωθέντα και στα επιλέξιμα ζώα ήταν περίπου 60%- διαπιστώθηκε πως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι πρόκειται για οργανωμένη επιχείρηση παραπλάνησης των αρχών και παραβίασης των σχετικών κοινοτικών κανονισμών και γι' αυτό η υπόθεση θα παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη».

«Επειδή θέλουμε να στηρίξουμε την κτηνοτροφία, θα συνεχίσουμε τους σχετικούς ελέγχους και σε άλλες περιοχές. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι συγκεκριμένοι πόροι, που εισρέουν στο σύνολό τους στον χώρο, δεν μπορεί να τυγχάνουν διαχείρισης με διαδικασίες που καταλήγουν σε βάρος των συνεπών κτηνοτρόφων που τηρούν τη νομιμότητα» συμπλήρωσε ο αρμόδιος υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017, 15:39