Στη Γερμανία οι δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν αυξήσεις

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012, 11:03
Στη Γερμανία οι δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν αυξήσεις
Αύξηση 6,3% στις αποδοχές τους θα πάρουν δύο εκατομμύρια δημόσιοι υπάλληλοι στη Γερμανία για μια περίοδο 24 μηνών, μετά τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με το συνδικάτο ver.di. των εργαζόμενων στο δημόσιο.

Η συμφωνία αυτή τερματίζει μια εργατική διαφορά που είχε προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Χανς Πέτερ Φρίντριχ, που ηγείτο των συνομιλιών της κυβέρνησης με το συνδικάτο ver.di ανακοίνωσε τη συμφωνία σήμερα το πρωί, ύστερα από ολονύχτιες μισθολογικές διαπραγματεύσεις στο Πότσνταμ, ένα προάστιο του Βερολίνου.

Το συνδικάτο ver.di, ένα από τα μεγαλύτερα στη Γερμανία που εκπροσωπεί 2 εκατομμύρια εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, διεκδικούσε αύξηση 6,5%. Το συνδικάτο είχε απορρίψει προηγούμενη κυβερνητική πρόταση για αύξηση 3,3%.

Η συμφωνία τερματίζει την απειλή για μεγαλύτερες κινητοποιήσεις ύστερα από τις προειδοποιήσεις για συνέχιση των απεργιών που ήδη προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στη Γερμανία. Συνολικά για περίπου 9 εκατομμύρια Γερμανούς εργαζόμενους διεξάγονται φέτος διαπραγματεύσεις, με τα συνδικάτα να διεκδικούν αυξήσεις αποδοχών.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012, 11:03