Στην Αθήνα οι μεγαλοεπενδυτές Πρεμ Γουάτσα και Τζον Πόλσον

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016, 13:54
Στην Αθήνα οι μεγαλοεπενδυτές Πρεμ Γουάτσα και Τζον Πόλσον
Την Αθήνα επισκέπτονται εντός της εβδομάδας οι μεγαλοεπενδυτές Πρεμ Γουάτσα και Τζον Πόλσον προκειμένου να έχουν συναντήσεις με τις διοικήσεις εταιριών στις οποίες έχουν επενδύσει αλλά και με αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, καθώς και με τον πρωθυπουργό ΑλέξηΤσίπρα.

Η Fairfax του Πρεμ Γουάτσα, διαθέτει συμμετοχή στην Eurobank, στην Grivalia, στην Praktiker Ελλάδος και στην Μυτιληναίος και πρόσφατα στην ασφαλιστικό όμιλο Eurolife, μετά την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της Eurobank και της Fairfax, με βάση την οποία το 80% των μετοχών της Eurolife ERB Insurance Group Ανώνυμος Εταιρεία Συμμετοχών θα μεταβιβαστεί από τη Eurobank στο νέο μέτοχο, (η Eurobank διατηρεί 20%).

Μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών η Fairfax αύξησε το ποσοστό της στο μετοχικό κεφάλαιο της Eurobank στο 17% περίπου, από 12% περίπου πριν την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση.

Η Paulson & Co, του Τζον Πόλσον διαθέτει συμμετοχές σε Πειραιώς, με ποσοστό περίπου 9% μετά την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση, στην Alpha Bank με περίπου 7% καθώς και στην ΕΥΔΑΠ.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016, 13:59