Η σύνοδος της G-20 θα λάβει χώρα στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, στις 22 – 23 Φεβρουαρίου και η κρίση που έχει ξεσπάσει στις αναπτυσσόμενες αγορές, μετά από την ανακοίνωση του tapering από τη Fed θα βρεθεί στην κορυφή της ατζέντας, αφού οι ηγέτες και οι τραπεζίτες καλούνται να αποτρέψουν μία ενδεχόμενη εξάπλωση του προβλήματος σε άλλες χώρες.

Οι δύο κεντρικοί τραπεζίτες των ΗΠΑ και της Ευρώπης, η Τζάνετ Γέλεν (επικεφαλής της Fed) και ο Μάριο Ντράγκι (επικεφαλής της ΕΚΤ) έχουν, καθώς φαίνεται, έναν επιπλέον λόγο για να είναι ανήσυχοι, σχετικά με τον κίνδυνο του αποπληθωρισμού, την ώρα που περιορίζεται και η εμπιστοσύνη προς τις αναδυόμενες οικονομίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξ άλλου και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), κρούει τον «κώδωνα του κινδύνου» για τους κινδύνους που εγκυμονεί η κατάσταση στις αναδυόμενες αγορές, σε έγγραφο που αναμένεται να παρουσιάσει στη σύνοδο. Μάλιστα, καλεί την Κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) και άλλες κεντρικές τράπεζες να συνεργαστούν στενότερα, ενώ απευθύνει και έκκληση προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), για περαιτέρω δράση, προκειμένου να απομακρύνει τον κίνδυνο του αποπληθωρισμού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης