Στην ιταλική εταιρεία GD Infrastutture αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΓΟΣΕ να αναθέσει την εργολαβία στο τμήμα Ψαθόπυργος-Ρίο.

Τον Αύγουστο του 2015 το Δ.Σ. της ΕΡΓΟΣΕ ενέκρινε την ανάθεση του έργου για την ολοκλήρωση του σύγχρονου διπλού σιδηροδρόμου από την Αθήνα έως την Πάτρα στην Πόρτο Καρράς που είχε προσφέρει τη δεύτερη μεγαλύτερη έκπτωση (36,70%). Και αυτό διότι η εταιρεία που προσέφερε τη μεγαλύτερη έκπτωση (45,20%), η GD Infrastrutture S.R.L., είχε αποκλειστεί, καθώς το ηλεκτρονικό πιστοποιητικό της ασφαλιστικής ενημερότητάς της δεν έφερε τη σφραγίδα «apostille».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αιτία αυτή φαίνεται ότι ήταν επαρκής για τον αποκλεισμό της ιταλικής και την ανάθεση του έργου στην εταιρεία του ομίλου Στέγγου. Παρά, δηλαδή, την αντίδραση των Ιταλών ότι για τα ηλεκτρονικά πιστοποιητικά δεν προβλέπεται τέτοιου είδους σφραγίδα η οποία είναι και προαιρετική, όπως και ότι το Δημόσιο θα ωφελούνταν, καθώς η προσφορά της μειοδότριας ήταν χαμηλότερη κατά 13 εκατ. ευρώ συγκριτικά με αυτήν της Πόρτο Καρράς.

Σε αυτήν όμως, τη φάση, τη μάχη «κερδίζουν» οι Ιταλοί, καθώς σύμφωνα με το Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση δεν είναι δυνατόν να ανατεθεί στην Πόρτο Καρράς λόγω της απόφασης που η επιτροπή διαγωνισμών έλαβε το 2015 για τον αποκλεισμό της Infrastrutture από τον διαγωνισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης