Ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, είναι το τελευταίο άτομο στη λίστα των υποστηρικτών της υποψηφιότητας του Ιταλού τραπεζίτη, Μάριο Ντράγκι, για να διαδεχθεί στη προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) τον Γάλλο, Ζαν Κλοντ Τρισέ, τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση ενισχύει την υποψηφιότητα του Ιταλού, από τη στιγμή μάλιστα που ως αντίπαλο δέος φερόταν το όνομα του συμπατριώτη του, Γιούνγκερ Υβ Μέρσχ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν μπορώ να βρω κάποιο αξιοσημείωτο λόγο για να διαφωνήσω με την επιλογή του προέδρου Νικολά Σαρκοζί», δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ στους δημοσιογράφους στο Παρίσι, όταν ρωτήθηκε για την υποψηφιότητα Ντράγκι.

Η δημόσια τοποθέτηση υπέρ του Ιταλού Ντράγκι τόσο από τον Νικολά Σαρκοζί όσο και από τον επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, μετέφερε την πίεση στην επικεφαλής της ισχυρότερης οικονομίας της Ευρωζώνης, Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ η οποία μέχρι στιγμής απέφευγε να πάρει θέση υπέρ της υποψηφιότητας ενός Ιταλού για τη σημαντικότερη ίσως οικονομική θέση στην Ε.Ε.

Σύμφωνα, με όσα αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild, η Άγκελα Μέρκελ αναμένεται να ταχθεί σήμερα υπέρ της υποψηφιότητας του Μάριο Ντράγκι, από τη στιγμή μάλιστα που γνωστοποιήθηκε ότι ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης, Άλεξ Βέμπερ, δεν ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο πόστο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης