Στο επενδυτικό προσκήνιο και πάλι τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Στο επενδυτικό προσκήνιο και πάλι τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
Εντός των προσεχών ημερών η ThyssenKrupp και η Abu Dhabi Mar θα υποβάλουν από κοινού προς την ελληνική Κυβέρνηση νέα ολοκληρωμένη πρόταση για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, που θα λαμβάνει υπ’ όψιν τις παρατηρήσεις που διατύπωσε και τις διασφαλίσεις που ζήτησε η ελληνική Κυβέρνηση, όπως συμφωνήθηκε την Πέμπτη στη συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευ. Βενιζέλου, με τον CEO της Thyssekrupp, Xανς Κρίστοφ Ατσποντίν, και τον CEO της Abu Dhabi Mar, Ισκαντάρ Σαφά.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των σχετικών αποφάσεων της αρμόδιας διυπουργικής επιτροπής για να συζητηθεί η πρόταση της ThyssenKrupp Marine Systems για μεταβίβαση της πλειοψηφίας των μετοχών των Ελληνικών Ναυπηγείων ΑΕ (Σκαραμαγκάς) στην Abu Dhabi Mar. Παρών στη συνάντηση και εκπρόσωπος της Lazard, που ενεργεί ως ανεξάρτητος εκτιμητής, επιλεγμένος από την ελληνική κυβέρνηση με τη συμφωνία της ThyssenKrupp Marine Systems.

Κατά τη συζήτηση τέθηκαν όλα τα σημεία που θεωρούνται κρίσιμα, τόσο από τη σκοπιά των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου για το μέλλον των Ναυπηγείων και το πρόγραμμα των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού, όσο και από τη σκοπιά της ThyssenKrupp Marine Systems και της Abu Dhabi Mar.

Παράλληλα, θα αρχίσουν να διεξάγονται τεχνικού χαρακτήρα διαπραγματεύσεις μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της ThyssenKrupp Marine Systems (που ελέγχει ως μέτοχος και τα ΕΝΑΕ και την HDW ως υπο-κατασκευάστρια των υποβρυχίων) για την ομαλή ολοκλήρωση του προγράμματος των υποβρυχίων.

Ο κ. Βενιζέλος κατέστησε σαφές ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι η προστασία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και ολόκληρου του ναυπηγικού τομέα, και η διατήρηση των θέσεων εργασίας, ενώ επανέλαβε την απόφαση της Κυβέρνησης να τιμήσει τις δεσμεύσεις της χώρας ως προς το πρόγραμμα των γαλλικών φρεγατών, διασφαλιζομένης της μεγαλύτερης δυνατής ελληνικής βιομηχανικής συμμετοχής και εγχώριας προστιθέμενης αξίας, καθώς και της μεγαλύτερης δυνατής μεταφοράς τής σχετικής τεχνογνωσίας.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010, 21:48