Τον συντελεστή του δείκτη βιωσιμότητας θα πρέπει να εφαρμόσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2015 εννέα κλάδοι και φορείς επικουρικής ασφάλισης.

Το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε διευκρινιστική εγκύκλιο, με την οποία παρέχονται οδηγίες για την εφαρμογή του διανεμητικού συστήματος προκαθορισμένων εισφορών με νοητή κεφαλαιοποίηση στα συγκεκριμένα επικουρικά ταμεία αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην εγκύκλιο σημειώνεται, επίσης, ότι ο νόμος δίνει το δικαίωμα στους συγκεκριμένους φορείς επικουρικής ασφάλισης να μετατραπούν σε ταμεία επαγγελματικής ασφάλισης (ΝΠΙΔ) υποχρεωτικής ασφάλισης, κατόπιν σχετικής απόφασης και σύμφωνης γνώμης των αντιπροσωπευτικότερων οργανώσεων των ασφαλισμένων τους, το αργότερο μέχρι 30.6.2015, σε διαφορετική περίπτωση από την 1η-7-2015 εντάσσονται υποχρεωτικά στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ).

Οι κλάδοι επικουρικής ασφάλισης που εντάσσονται στο νέο σύστημα είναι: ο κλάδος επικουρικής ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών του ΟΑΕΕ, οι Τομείς Επικουρικής Ασφάλισης Αρτοποιών (ΤΕΑΑ) και Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων (ΤΕΑΠΥΚ) που ανήκουν στον ΟΑΕΕ.

Ακόμη οι κλάδοι επικουρικής Ασφάλισης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, ο Τομέας Ασφάλισης Συμβολαιογράφων (ΤΑΣ) και ο Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Δικηγόρων (ΤΕΑΔ) του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΕΤΑΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ο Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιοκτητών Συντακτών και Υπαλλήλων Τύπου και ο Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Τεχνικών Τύπου Αθηνών και Θεσσαλονίκης του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ο κλάδος Επικουρικής Ασφάλισης Ναυτικών (ΚΕΑΝ) του ΝΑΤ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης