«Καυτοί» φάκελοι με μεγάλες υποθέσεις βεβαιωμένης φοροδιαφυγής εκατομμυρίων ευρώ, παραμένουν κλειδωμένοι στα συρτάρια του ΣΔΟΕ.

Την καταγγελία-βόμβα έκανε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος των εφοριακών Αττικής Δημήτρης Μέρκος, δίνοντας άλλη διάσταση στο θέμα που έχει ανακύψει με τον παροπλισμό του ΣΔΟΕ μέσω μνημονίου 3.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για υποθέσεις που έχουν ελεγχθεί, οι φόροι τους έχουν βεβαιωθεί και  οι παραβάτες έχουν κληθεί να πάνε άμεσα στα ταμεία να πληρώσουν βαριά πρόστιμα πολλών εκατομμυρίων.

Την είσπραξη των χρημάτων -ένα μόλις βήμα πριν από το ταμείο- μπλοκάρει διάταξη του μνημονίου 3 καθώς τα πορίσματα του ΣΔΟΕ ακυρώνονται, δεν έχουν καμία ισχύ, μετατρέπονται σε απλά πληροφοριακά δελτία και ο έλεγχος ξεκινά από την αρχή από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, υπό την αιγίδα της οποίας τελεί πλέον το Σώμα.

Κάποιες μάλιστα από αυτές τις υποθέσεις κινδυνεύουν να παραγραφούν έως το τέλος του χρόνου…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διάταξη – πρόκληση στο κοινό αίσθημα εντάχθηκε στο μνημόνιο κατά το τελικό στάδιο της διαπραγμάτευσης και προκαλεί ερωτήματα για τους λόγους που οδήγησαν σε υπαναχώρηση την κυβέρνηση, η οποία έχει κάνει «σημαία» την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαπλοκής. Παράλληλα στερεί από τα δημόσια ταμεία άμεσα εισπράξιμα έσοδα περίπου μισού δισ., την ώρα που αναζητούνται ισοδύναμα για να καλυφθούν δυσβάσταχτα μέτρα.

Οι εργαζόμενοι στο ΣΔΟΕ καταγγέλλουν τη «διάλυση» του Σώματος, καθώς σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο μνημόνιο οι 3.500 υποθέσεις του ΣΔΟΕ μεταφέρονται στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ενώ αποδεκατίζονται οι υπάλληλοί του οι περισσότεροι από τους οποίους μεταφέρονται στη ΓΓΔΕ.

Υπολογίζεται ότι στα χέρια του ΣΔΟΕ βρίσκονται περίπου 38.000 υποθέσεις. Από αυτές κινδυνεύουν να παραγραφούν έως το τέλος του χρόνου περίπου 12.500…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης