Μετά τις κατασχέσεις ενοικίων, στο στόχαστρο του Υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν και οι μεταβιβάσεις ακινήτων, για βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, καμία μεταβίβαση ακινήτου δεν θα γίνεται στο εξής, εάν στο συμβόλαιο μεταβίβασης δεν έχει επισυναφθεί η σχετική βεβαίωση οφειλής από την αρμόδια εφορία, αντί του αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, στην περίπτωση φυσικά που ο πωλητής του ακινήτου έχει χρέη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συμβολαιογράφοι που συντάσσουν τη σχετική πράξη μεταβίβασης οφείλουν να αποδώσουν στις εν λόγω βεβαιώσεις τα αναγραφόμενα ποσά οφειλής, εντός τριών εργάσιμων ημερών από τη σύνταξη του συμβολαίου.

«Μπλόκο» επιβάλλεται όμως και στα μισθωτήρια συμβόλαια μέσω του Διαδικτύου σε περίπτωση οφειλών, στο πλαίσιο των ενεργειών που έχουν δρομολογηθεί με στόχο την άμεση είσπραξη χρεών για το κλείσιμο της «μαύρης τρύπας» του προϋπολογισμού.

Σχεδιάζεται τα μισθωτήρια συμβόλαια να υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μέσω του συστήματος TAXIS, προκειμένου να γίνονται άμεσα διασταυρώσεις για την κατάσχεση ενοικίων στις περιπτώσεις που υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και για την έκδοση Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτόν τον τρόπο θα καθίσταται δυνατή η άμεση είσπραξη τυχόν ληξιπρόθεσμων οφειλών από τους εκμισθωτές των ακινήτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης