Στα τέλη του Ιουλίου θα καταβληθεί τελικά η πρώτη δόση της οικονομικής βοήθειας που ζήτησε η Ισπανία από την Ευρωζώνη για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού της συστήματος, σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου του Eurogroup.

«Οι όροι που συνοδεύουν το πακέτο βοήθειας της Ευρωζώνης, αξίας 100 δισ. ευρώ, θα πρέπει να εγκριθούν στο τελικό τους στάδιο το δεύτερο μισό του Ιουλίου. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συμφώνησαν να δοθεί στην Ισπανία παράταση ενός έτους (μέχρι το 2014) για την επίτευξη του στόχου της μείωσης του δημοσιονομικού της ελλείμματος στο 3% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) της», σημείωσε ο Jean Claude Juncker.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά την απόφαση την Ευρωπαίων ηγετών στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για δανειοδότηση της Ισπανίας (και της Ιταλίας μελλοντικά) με κεφάλαια τα οποία θα προέρχονται απευθείας από τους Μηχανισμούς Στήριξης (EFSF και ESM), οι επιφυλάξεις των οικονομικών αναλυτών, για το πόσο… στενή θα είναι η οικονομική θηλιά που θα συνοδεύει αυτό το δάνειο, παραμένουν έντονες.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης