Στον μηχανισμό της ΕΚΤ μπορεί να προσφύγει μελλοντικά η Ισπανία

Στον μηχανισμό της ΕΚΤ μπορεί να προσφύγει μελλοντικά η Ισπανία
Ο υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας, κ. Λούις ντε Γκίντος με σημερινές δηλώσεις του επισήμανε ότι, δεν αποκλείει η χώρα του να προσφύγει στην χρηματο-πιστωτική βοήθεια της ΕΚΤ, στο μέλλον, υπογράμμισε όμως ότι ο μηχανισμός αυτός δεν συγκρίνεται, σε τίποτε, με τον μηχανισμό διάσωσης που ίσχυσε για την Πορτογαλία και για την Ιρλανδία.

«Δεν μιλάμε για διάσωση τύπου Πορτογαλίας, Ιρλανδίας(...)δεν μιλάμε καθόλου για κάτι τέτοιο», τόνισε ο αξιωματούχος, που μιλούσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ABC Punto Radio και αναφέρθηκε στο μηχανισμό χρηματοπιστωτικής στήριξης που από τον Σεπτέμβριο έχει θέσει σε ισχύ η ΕΚΤ, με τον οποίο αγοράζει εκείνη στη δευτερογενή αγορά ομολόγων τα χρεόγραφα μελών της ευρωζώνης, μετά από το σχετικό αίτημα των κυβερνήσεών τους.

«Έως σήμερα, (η ισπανική κυβέρνηση) αποφάσισε να μη ζητήσει τη χρηματοπιστωτική βοήθεια που προϋποθέτει την ενεργοποίηση αυτού του προγράμματος της ΕΚΤ, δεν σημαίνει όμως τούτο ότι το ίδιο θα πράττει στο μέλλον», εξήγησε ο αξιωματούχος στον απόηχο παρόμοιων δηλώσεων από τον πρωθυπουργό, κ. Μαριάνο Ραχόι, κατά την προηγούμενη βδομάδα.

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012, 18:54