Στους 100 ισχυρότερους των τηλεπικοινωνιών ο Τσαμάζ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013, 18:41
Στους 100 ισχυρότερους των τηλεπικοινωνιών ο Τσαμάζ
Στη λίστα «GTB Power 100» που περιλαμβάνει τους εκατό CEO΄s με τη μεγαλύτερη επιρροή στα telecoms παγκοσμίως συμπεριελήφθη ο Μιχάλης Τσαμάζ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ.

Στη λίστα που καταρτίζει και δημοσιεύει το βρετανικό περιοδικό Global Telecoms Business, περιλαμβάνονται επίσης κορυφαία ονόματα από το χώρο των τηλεπικοινωνιών, όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Ρενέ Όμπερμαν της Deutsche Telekom, ο Λόουελ Μακάνταμ της Verizon και ο Λάρι Πέιτζ της Google. Στην κορυφή βρίσκεται ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής AT&T, Ράνταλ Στίβενσον, η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπεύθυνη για θέματα τηλεπικοινωνιών, Νίλι Κρους και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της America Movil, δισεκατομμυριούχος Κάρλος Σλιμ Χελού.

Ο κ. Τσαμάζ κατέλαβε την 84η θέση, με το περιοδικό να κάνει λόγο για «την επιτυχή υλοποίηση ενός πολυεπίπεδου σχεδίου αναδιάρθρωσης» του Οργανισμού, τη μεταμόρφωση του πρώην κρατικού μονοπωλίου των τηλεπικοινωνιών σε μια σύγχρονη, ανταγωνιστική και βιώσιμη επιχείρηση με ηγετικό ρόλο στη νοτιοανατολική Ευρώπη», επισημαίνοντας τα «πρωτοφανή» εμπόδια που έχει εγείρει στην Ελλάδα η οικονομική κρίση. Στο κείμενο της αξιολόγησης που δημοσιεύει το περιοδικό αναφέρεται επίσης το γεγονός ότι ο ΟΤΕ αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη ελληνική επιχείρηση που κατάφερε να αντλήσει από τις αγορές 700 εκατομμύρια ευρώ με την έκδοση ομολόγου τον περασμένο Ιανουάριο καθώς και ότι ο Οργανισμός έχει περικόψει το χρέος του κατά 50% από το 2010.

Παράλληλα, συμπληρώνεται πως ο κ. Τσαμάζ αποδείχθηκε μάνατζερ που μπόρεσε να αλλάξει τα δεδομένα και επενδύοντας σε τολμηρά ταλέντα να μετατρέψει την Cosmote σε μία από τις εταιρείες κινητών με την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη και σε μία από τις πιο κερδοφόρες εταιρείες του ομίλου της Deutsche Telekom.

Χρήστος Μαζάνης 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013, 18:47