«Στόχος να μη χαθούν οι ευκαιρίες δικτύωσης για τους επιχειρηματίες μας»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018, 18:40
«Στόχος να μη χαθούν οι ευκαιρίες δικτύωσης για τους επιχειρηματίες μας»
Επιχειρηματική αποστολή διοργανώνει ο Ευρωπαίος επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Φιλ Χόγκαν στην Κίνα, από 14 έως 19 Μαΐου 2018, με στόχο τη γνωριμία επιχειρηματιών του κλάδου τροφίμων με συναδέλφους τους από την Κίνα, σε έκθεση τροφίμων που ο ίδιος διοργανώνει στη Σαγκάη.

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Ένωση Ευρωπαϊκών Περιφερειών AREPO ενημερώνουν τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις για την επικείμενη αποστολή, καλώντας ταυτόχρονα ενδιαφερόμενες εταιρείες για την εκδήλωση ενδιαφέροντος μέσω ηλεκτρονικής αίτησης μέχρι 7 Φεβρουαρίου (την οποία θα βρουν στο σύνδεσμο https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/HLMAgriChina2018 ).

Μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν από τους υπεύθυνους μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρόεδρος του πανευρωπαϊκού δικτύου AREPO και αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη τόνισε τη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης αποστολής για τους επιχειρηματίες τροφίμων της Κρήτης.

«Επενδύουμε στην ποιότητα, στηρίζουμε τα προϊόντα του νησιού σε μία περίοδο που έχει αναγνωριστεί η ουσιαστική συμμετοχή της Κρήτης στο δίκτυο AREPO, αλλά και στην περίοδο που γίνονται σοβαρές ενέργειες ώστε να διευρυνθεί η λίστα με τα 17 προϊόντα με ονομασία ΠΟΠ με ακόμη 44 προϊόντα. Σοβαρές εταιρείες τροφίμων καλούνται να μετάσχουν στην αποστολή, για την οποία ο ίδιος ο επίτροπος Φιλ Χόγκαν έχει δείξει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά και ουσιαστική συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης. Στόχος μας είναι να μη χαθούν οι ευκαιρίες δικτύωσης για τους επιχειρηματίες μας και τις εταιρείες τροφίμων, ώστε να υπάρξει διεύρυνση του πελατολογίου τους καθώς και προώθηση των προϊόντων με το βλέμμα πάντα στην εξωστρέφεια».Το πανευρωπαϊκό δίκτυο AREPO ειδικεύεται, μεταξύ άλλων, στην προστασία αλλά και την προβολή γεωγραφικών ενδείξεων με τη συμμετοχή 30 Περιφερειών από όλη την Ευρώπη, με την Κρήτη να συμμετέχει από το 2011. Το Σεπτέμβριο του 2017, σύμφωνα με την κ. Βρέντζου-Σκορδαλάκη: «Η παρουσία του νησιού κρίθηκε ουσιαστική με την Περιφέρεια να καταθέτει προτάσεις για την προστασία ονομασίας προϊόντων και συγκεκριμένα την περίοδο που είχε δημιουργηθεί το ζήτημα με τη φέτα και τον Καναδά. Οι προτάσεις μας αφορούσαν στον τρόπο παροχής ΠΟΠ, αλλά και στην επίλυση τέτοιων διαφορών μεταξύ κρατών και είχαν πολύ θετικό διεθνές αντίκτυπο. Αποτέλεσμα αυτής της παρουσίας μας ήταν τον Οκτώβριο του 2017 να προταθεί η Κρήτη για την προεδρία και να ορισθώ προσωπικά ως η πρόεδρος του AREPO» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Βρέντζου Σκορδαλάκη.Για το δίκτυο η ενδυνάμωση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής σχετικά με τα προϊόντα γεωγραφικών ενδείξεων και την ποιότητα τους, η ανάπτυξη δράσεων και πρωτοβουλιών όλων των προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ και την αναγνώριση των λογότυπων των προϊόντων στους Ευρωπαίους καταναλωτές, αλλά και η προώθηση για κοινοπραξίες προϊόντων γεωγραφικών ενδείξεων, είναι πρωταρχικής σημασίας στόχοι, δεδομένου όπως ανέφερε η πρόεδρος του Πανευρωπαϊκού Δικτύου AREPO και αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη, ότι η ταυτότητα των προϊόντων και η προστασία τους είναι μέρος της συνολικής ταυτότητας μιας χώρας.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018, 18:40