Σοκαρισμένος από το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, δεν έχει μεταβεί το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα, δηλώνει ο επικεφαλής της ομάδας των σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στην εφημερίδα «Die Presse», ο Αυστριακός πολιτικός ανέφερε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θεωρώ ότι αποτελεί σκάνδαλο το ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μπαρόζο, δεν μετέβη ούτε μία φορά στην Ελλάδα», μετά το ξέσπασμα της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, εν όψει των κρίσιμων βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα.

«Αυτός, όπως και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έπρεπε να πάνε στην Αθήνα και να διαπραγματευθούν» σημείωσε ο Σβόμποντα, καθώς οι Βρυξέλλες επέβαλαν στην Ελλάδα μέτρα λιτότητας που προκαλούν έντονες αντιδράσεις στο εκλογικό σώμα.

Η τελευταία επίσημη επίσκεψη του Μπαρόζο στην Ελλάδα είχε γίνει τον Ιούνιο του 2009. Έκτοτε έχει συναντηθεί με Έλληνες κυβερνητικούς αξιωματούχους, αλλά κυρίως στις Βρυξέλλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της ομάδας των σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο ανόδου στην Ευρώπη της Αριστεράς, η οποία τάσσεται εναντίον της Ε.Ε.. «Αυτός είναι ο κίνδυνος» υποστήριξε ο Σβόμποντα, αναφερόμενος στην Ελλάδα, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει ότι θέλει να καταργήσει το μνημόνιο των μέτρων λιτότητας.

«Πρέπει να μιλήσουμε με τον Αλέξη Τσίπρα και το κόμμα του, τον ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα αυτό έχει μία θέση στην κυβέρνηση» δήλωσε, επιμένοντας στην αναγκαιότητα να υπάρξει διάλογος με τα πιο ριζοσπαστικά κόμματα, υπό την προϋπόθεση ότι δεν τάσσονται εναντίον της Ε.Ε..

Τα κόμματα της Αριστεράς «τα οποία στρέφονται εναντίον της Ευρώπης δεν έχουν καμιά σχέση με την ομάδα μας στο Κοινοβούλιο» σημείωσε.

«Θέλουμε να καταστήσουμε εφικτή μια πορεία προς μια προοδευτική, εναλλακτική Ευρώπη» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι υποστηρίζει μια Αριστερά που ξεκινά από τους «καθολικούς και φθάνει μέχρι τους ριζοσπάστες».

Επιμέλεια: Κώστας Αργυρόπουλος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης