Σχέδιο-ανάσα για τα κόκκινα δάνεια

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013, 12:03
Σχέδιο-ανάσα για τα κόκκινα δάνεια
Ένα πακέτο μέτρων και ρυθμίσεων για τα «κόκκινα» δάνεια φαίνεται πως επεξεργάζονται οι τράπεζες που βρίσκονται αντιμέτωπες με μη εξυπηρετούμενες οφειλές που ξεπερνούν τα 68 δισ. ευρώ.

Μπροστά στον κίνδυνο μιας συνολικής κατάρρευσης της καταναλωτικής πίστης και με δεδομένη την αδυναμία των περισσοτέρων δανειοληπτών να εξυπηρετήσουν τις οφειλές τους, οι τράπεζες έχουν καταλήξει σε ένα πακέτο ρυθμίσεων.

Σύμφωνα με «το Έθνος» μεταξύ των ρυθμίσεων που προωθούν οι τράπεζες περιλαμβάνεται ακόμη και το “πάγωμα” την καταβολής των δόσεων για τους οικονομικά αδύναμους, ενώ παράλληλα προωθούνται πακέτα με τα οποία θα επιμηκύνεται η αποπληρωμή του δανείου ώστε να μειωθεί η μηνιαία δόση.

Μια ακόμη λύση είναι η μείωση της δόσης στο ύψος ενός μέσου ενοικίου, ανάλογα με το σπίτι για το οποίο πήρε κάποιος στεγαστικό δάνειο.

Προωθούνται επίσης λύσεις που περιλαμβάνουν πάγωμα των δόσεων με πληρωμή μόνο των τόκων για διάστημα 3 ετών.

Τέλος θα δοθεί στους δανειολήπτες η δυνατότητα να συγκεντρώσουν το σύνολο των οφειλών τους από στεγαστικά, καταναλωτικά και κάρτες σε ένα δάνειο, με ταυτόχρονη επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013, 12:08