Αποζημίωση ύψους 500 σχεδόν εκατ. ευρώ ζητεί ως αποζημίωση από το Ελληνικό Δημόσιο η «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική». Η εταιρεία καταλογίζει υπαιτιότητα για την ακύρωση της ανέγερσης του εμπορικού κέντρου και του πολυλειτουργικού δημοτικού κτηρίου στο Βοτανικό.

Ειδικότερα, η εταιρεία ζητά την καταδίκη του ελληνικού Δημοσίου σε αποκατάσταση της υλικής ζημίας που υπέστη και ακολούθως σε καταβολή των ακόλουθων ποσών :

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– 102.678.310,27 ευρώ για την αποκατάσταση των άμεσων δαπανών που διενεργήθηκαν για την εκτέλεση του έργου στο Βοτανικό

– 2.204.703,98 ευρώ για την αποκατάσταση της ζημίας της εταιρίας από την αξιοποίηση υλικών και ανθρώπινου δυναμικού από εταιρείες του ομίλου της εταιρίας, το κόστος των οποίων ανήλθε στο ποσό των 2.204.703,98 ευρώ ευρώ εκ του ανακατανεμόμενου κόστους

– 69.123.804,36 ευρώ για τους τόκους και τις χρεώσεις των δανείων που έλαβε η εταιρεία, επιδεικνύοντας εμπιστοσύνη στις νομοθετικές διατάξεις που κρίθηκαν αντισυνταγματικές και συνολικά σε καταβολή 174.006.818,61 ευρώ με το νόμιμο τόκο υπερημερίας από την επόμενη της καταβολής από την εταιρεία κάθε κονδυλίου, άλλως από την άσκηση της Αγωγής και μέχρι την ολοσχερή εξόφληση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Την καταδίκη του ελληνικού Δημοσίου σε καταβολή ποσού 270.000.000 ευρώ ως αποζημίωση για την αποκατάσταση της αποθετικής ζημίας της εταιρίας (διαφυγόντα κέρδη), με το νόμιμο τόκο από την άσκηση της Αγωγής και μέχρι την ολοσχερή εξόφληση, ως επίσης και σε καταβολή ποσού 30.000.000 ευρώ ως εύλογη αποζημίωση για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη η εταιρία από τις παράνομες πράξεις και παραλείψεις του ελληνικού Δημοσίου.

-Την καταδίκη του ελληνικού Δημοσίου στην πλήρη δικαστική δαπάνη και την αμοιβή των πληρεξουσίων δικηγόρων της, όπως αυτή προσδιορίζεται από τον Κώδικα των Δικηγόρων.

Με πληροφορίες από το capital.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης