Η Federal Reserve θα πρέπει να ξεκινήσει να αυξάνει τα επιτόκια από το 2013, ένα χρόνο νωρίτερα σε σχέση με το υφιστάμενο σχέδιο της κεντρικής τράπεζας, δήλωσε σήμερα ο James Bullard , πρόεδρος της St. Louis Federal Reserve.

Πρόσθεσε ότι θα είχε διαφωνήσει στη συνάντηση νομισματικής πολιτικής του περασμένου μήνα. Σημειώνεται ότι ο Bullard δεν έχει ψήφο στη Federal Open Market Committee αυτό το έτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον περασμένο μήνα η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα επιτόκια της θα παραμένουν σε “εξαιρετικά” χαμηλά επίπεδα τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2014.

Από την πλευρά του ο Bullard δήλωσε σήμερα ότι και στο 1% το επιτόκιο εξακολουθεί να είναι “ιδιαίτερα χαλαρή νομισματική πολιτική”.

Σημείωσε εξάλλου ότι περιμένει η στεγαστικά αγορά να “βελτιωθεί σταδιακά” αν και οι τιμές δεν αναμένεται να επιστρέψουν στα προ της κρίσης επίπεδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δήλωσε ταυτόχρονα αισιόδοξος για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας. Όπως εκτίμησε το ΑΕΠ θα αναπτυχθεί κατά 3% αυτό το έτος, ενώ η ανεργία θα υποχωρήσει κάτω από το 8% μέχρι το τέλος του έτους.

Πηγή:capital
Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης