Μετά από 90 χρόνια παρουσίας ο αμερικανικός τραπεζικός κολοσσός American Express εγκαταλείπει τη χώρα μας συνεπεία της οικονομικής κρίσης, αλλά και των ιδιαιτεροτήτων της ελληνικής τραπεζικής αγοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την απόφασή της να αποχωρήσει σε τρεις μήνες από την Ελλάδα φέρεται να ανακοίνωσε η American Express στους εργαζομένους της, σύμφωνα με την ΟΤΟΕ.

Η απόφαση αυτή δεν ανατρέπει βασικούς συσχετισμούς στην Ελλάδα, αλλά οπωσδήποτε έχει μεγάλο ψυχολογικό αντίκτυπο, ενώ σοβαρά ζητήματα ανακύπτουν όσον αφορά το μέλλον δεκάδων τραπεζικών υπαλλήλων.

Σημειώνεται ότι η American Express απασχολεί στη χώρα μας 80 άτομα προσωπικό, έχει ήδη 267 συνταξιούχους, ενώ διαθέτει αυτοδιαχειριζόμενο επικουρικό ταμείο.

Η ΟΤΟΕ στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Η απόφαση της American Express να σταματήσει τις εργασίες της στην Ελλάδα και να αποχωρήσει οριστικά, οδηγώντας στην ανεργία τους εργαζόμενους, βάζει προ των ευθυνών της την Κυβέρνηση.

Στις σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, που αντιμετωπίζει η χώρα μας, το κλείσιμο μιας Τράπεζας ανεξάρτητα από το μέγεθός της και τους λόγους αυτής της επιλογής, (η American Express λειτουργεί από το 1921!!! στην Ελλάδα) θα δημιουργήσει ραγδαίες αλυσιδωτές αντιδράσεις, με πολλαπλασιαστικές συνέπειες σε όλους τους τομείς της Οικονομίας”.

Για το θέμα θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα η ΟΤΟΕ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης