Στη διαβεβαιώση πως το ΔΝΤ δεν ζητά «οποιοδήποτε νέο μέτρο» από την Ελλάδα προέβη η διευθύντρια του οργανισμού Κριστίν Λαγκάρντ, κατά την εξαμηνιαία σύνοδο στην Ουάσινγκτον τονίζοντας:  «Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συνεχίσει να εποπτεύει την τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση».

Η δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ σημειώνεται πως πραγματοποιήθηκε μία ημέρα αφότου το ΔΝΤ εκτίμησε πως «η Ελλάδα θα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 1,7% φέτος και 2,2% το επόμενο έτος, στοιχεία που καταδεικνύουν ότι η Αθήνα δεν θα έχει τον μεγάλο δημοσιονομικό χώρο που προβλέπει το υπουργείο Οικονομικών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η Λαγκάρντ εστίασε στην απόλυτη στήριξη του ΔΝΤ για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, λέγοντας ότι «αυτό αποτελεί πυλώνα της εμπλοκής του οργανισμού στο ελληνικό πρόγραμμα» και σημείωσε ότι «οι συζητήσεις για την αναδιάρθρωση συνεχίζονται ώστε να καταρτιστούν τα μέτρα που απαιτούνται. Οι Ευρωπαίοι έχουν μεταθέσει τη συζήτηση για τη συγκεκριμενοποίηση των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους έως το τέλος του Μνημονίου, που ολοκληρώνεται τον Αύγουστο, ενώ αντίθετα το Ταμείο έχει καλέσει για την ταχύτερη δυνατή συμφωνία».

Διαβάστε επίσης: Το ΔΝΤ ξεκαθαρίζει: Δεν ζητάμε νέα μέτρα από την Ελλάδα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης