ΤΑΙΠΕΔ: Σήμερα ανακοινώνεται η πώληση ακινήτων στο εξωτερικό

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013, 10:07
ΤΑΙΠΕΔ: Σήμερα ανακοινώνεται η πώληση ακινήτων στο εξωτερικό
Την πώληση ακινήτων του Δημοσίου στο εξωτερικό αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Πρόκειται για τις πρεσβευτικές κατοικίες σε Λονδίνο, Βρυξέλλες και Βελιγράδι καθώς και για ένα ακίνητο στη Λευκωσία. Το συνολικό τίμημα που θα εισπράξει το Δημόσιο ανέρχεται περίπου στα 40 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως οι οικονομικές προσφορές για την απόκτηση των ακινήτων του Δημοσίου στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ είχαν ξεπεράσει τις 10.

Τέσσερις προσφορές αφορούσαν στη διατηρητέα μονοκατοικία 810 τ.μ. στο πολυτελές Holland Park του Λονδίνου, τουλάχιστον τρεις στην έκταση οκτώ στρεμμάτων στη Λευκωσία, τουλάχιστον δύο στο 9ώροφο κτήριο στην περιοχή Quartier Leopold στις Βρυξέλλες και τουλάχιστον μία στο 4ώροφο κτήριο στο κέντρο του Βελιγραδίου.

Στην περίπτωση του ακινήτου στο Λονδίνο η τιμή εκκίνησης ήταν 22 εκατ. στερλίνες, ενώ για το κτήριο συνολικής επιφάνειας 3.000 τ.μ. στις Βρυξέλλες (σε περιοχή που στεγάζει υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης) ήταν τα 3,24 εκατ. ευρώ. Όσο για το ακίνητο στο Βελιγράδι η τιμή εκκίνησης ήταν 2 εκατ. ευρώ.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013, 10:22