ΤΕΡΝΑ: Αναλαμβάνει τέσσερα νέα έργα στη Μέση Ανατολή

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015, 10:53
ΤΕΡΝΑ: Αναλαμβάνει τέσσερα νέα έργα στη Μέση Ανατολή
Τέσσερα νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 150 εκατ. ευρώ ανέλαβε η ΤΕΡΝΑ ΑΕ στο Μπαχρέιν και το Άμπου Ντάμπι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, στο Μπαχρέιν η ΤΕΡΝΑ ανέλαβε την κατασκευή και συντήρηση συγκροτήματος 832 κατοικιών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Affordable & Social Housing» (Προσιτή & Κοινωνική Στέγαση). Το έργο αναπτύσσεται σε έκταση 321.350 τ.μ. και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε περίπου 95 εκατ. ευρώ.

Επίσης στο Μπαχρέιν, η ΤΕΡΝΑ ανέλαβε την κατασκευή αποχετευτικού έργου προϋπολογισμού περίπου 23 εκατ. ευρώ, ως επικεφαλής κοινοπραξίας στην οποία συμμετέχει και η εταιρεία CGCE Abu Dhabi. Το έργο περιλαμβάνει βασικό δίκτυο αποχέτευσης (συνολικού μήκους 1.760 μ.) καθώς και δίκτυο επεξεργασμένων λυμάτων (συνολικού μήκους 9.100 μ.) για την εξυπηρέτηση των νησιών Al Madina Al Shamaliya (AMAS).
Δύο νέα έργα στο Άμπου Ντάμπι, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 32 εκατ. ευρώ, έχει ακόμη αναλάβει η ΤΕΡΝΑ, τα οποία αφορούν την κατασκευή ενός πολυτελούς οικιστικού συγκροτήματος κι ενός γενικού νοσοκομείου επιφάνειας 32.000 τ.μ.

Σημειώνεται ότι τα έργα αυτά έρχονται να προστεθούν σε σειρά άλλων που έχει αναλάβει η ΤΕΡΝΑ τα τελευταία χρόνια στη Μέση Ανατολή, με πιο πρόσφατο έργο οδοποιίας στο Κατάρ, (προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ), ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το κατασκευαστικό ανεκτέλεστο του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, που αυτή τη στιγμή ξεπερνά τα 3 δισ. ευρώ.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015, 10:53