Τι απαντά το περιβάλλον Καλογρίτσα για τα περί φοροδιαφυγής και τα δάνεια της Attica Bank

Τι απαντά το περιβάλλον Καλογρίτσα για τα περί φοροδιαφυγής και τα δάνεια της Attica Bank
Για τα δάνεια από την Attica Bank και τα δημοσιεύματα περί εμπλοκής σε υποθέσεις φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος τοποθετήθηκε το πρωί της Τρίτης το περιβάλλον Καλογρίτσα.

Ειδικότερα, διατείνεται πως το ύψος των δανείων από την Attica Bank δεν είναι 127,6 εκατ. ευρώ αλλά λιγότερα από 110, εκ των οποίων τα μισά είναι εγγυητικές. Όπως υποστηρίζει, τα δάνεια αυτά δόθηκαν επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, όταν πρωθυπουργός ήταν ο Αντώνης Σαμαράς. Ειδικότερα, το 50% είναι εγγυημένα με το 2,5% των μετοχών της Τράπεζας Αττικής (συνολικής αξίας 25 εκατ. ευρώ) που αγοράστηκαν με χρήματα του ιδίου, την ώρα που υπάρχουν 200 εκατ. ευρώ σε ανεκτέλεστα έργα από τα οποία όταν εισπράττει, οι τράπεζες λαμβάνουν αυτό που δικαιούνται.

Αναφορικά με τον υιό του και δικαιούχο της μιας εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, Ιωάννη Βλαδίμηρο, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, καθώς όλες οι οικονομικές εκκρεμότητες είναι τακτοποιημένες.

Σχετικά με τα… χωράφια-βοσκοτόπια, από τη στιγμή που υπήρξε συνένωση μικρότερων τεμαχίων δημιουργώντας έκταση 5.000 στρεμμάτων, ο συντελεστής δόμησης ανεβαίνει στο 10%, συνεπώς αυξάνεται και η αξία τους, καθώς παύουν να έχουν μόνο αγροτική αξία αλλά αποκτούν και αστική.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016, 11:20