Τη συμμετοχή όλων των Τραπεζών στο PSI ζητά η ΟΤΟΕ

Τη συμμετοχή όλων των Τραπεζών στο PSI ζητά η ΟΤΟΕ
Τη συμμετοχή όλων των εμπορικών τραπεζών, τόσο των ιδιωτικών όσο και των τραπεζών δημοσίου συμφέροντος, καθώς και των συνεταιριστικών τραπεζών στο πρόγραμμα ανακεφαλαιοποίησης που προβλέπεται από το PSI, ζητά με επιστολή που απέστειλε προς τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος ΟΤΟΕ.).

Ακόμη ζητά, να υπάρξει θεσμικό πλαίσιο για την αποφυγή καταχρηστικών πρακτικών σε βάρος των δανειοληπτών και τον αναπροσανατολισμό της λειτουργίας των τραπεζών προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης της οικονομίας.

Τα σημεία αυτά, καθώς και την αναγκαιότητα να τεθούν ρήτρες για την προστασία της απασχόλησης του ανθρώπινου δυναμικού των τραπεζών, θέμα που αφορά 63.000 οικογένειες, ανέπτυξαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα οι εκπρόσωποι της ΟΤΟΕ.

Επίσης τόνισαν με έμφαση ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετοι σε πιθανή εξαίρεση της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από την ανακεφαλαιοποίση των Τραπεζών, ενώ έκαναν λόγο για «αδιαφανείς μεθοδεύσεις με στόχο την επιλεκτική εκκαθάριση των Τραπεζών».
Ειδικά για το θέμα της Αγροτικής, της οποίας βασικός μέτοχος είναι το Δημόσιο, οι εκπρόσωποι των τραπεζοϋπαλλήλων ζήτησαν την παρέμβαση των εκπροσώπων των αρμόδιων οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρόσθεσαν ότι θα εξαντλήσουν κάθε μορφή παρέμβασης μην αποκλείοντας και την προσφυγή στον οικονομικό εισαγγελέα.

«Ας ψάξουν αλλού προκειμένου να βρούν την Ιφιγένεια του τραπεζικού συστήματος» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012, 16:51