Σύσκεψη με αντικείμενο την πορεία της οικονομίας και την κατάσταση του τραπεζικού κλάδου πραγματοποιήθηκε σήμερα με την συμμετοχή του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, του Υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, του Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, του Προεδρείου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (Ε.Ε.Τ.) και των διοικήσεων των εγχώριων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με την αντιπροεδρία, κοινή ήταν η διαπίστωση ότι οι τράπεζες, μετά την έγκαιρη ανακεφαλαιοποίησή τους, είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις όποιες αναταράξεις των διεθνών αγορών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι οι τράπεζες δεν έχουν ενδιαφέρον να προβούν σε πωλήσεις δανείων και συμφωνήθηκε να επιταχυνθούν, από μέρους των τραπεζών, οι διαδικασίες ρύθμισης των δανείων με βάση το νομοθετικό πλαίσιο που βρίσκεται ήδη σε ισχύ.

Ακόμη υπήρξε συμφωνία για τη διαπραγματευτική γραμμή στο θέμα της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και ειδικότερα στην εξαίρεση από την πώληση σε τρίτους συγκεκριμένων κατηγοριών δανείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης