Τηλεφωνική διάσκεψη είχαν οι ηγέτες των Η.Π.Α., της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας, το απόγευμα της Τετάρτης, προκειμένου να συζητήσουν για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας, δίνοντας παράλληλα έμφαση στα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να μπορέσει η Ευρωζώνη να βγει από την κρίση χρέους, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa.

«Επρόκειτο για μια συζήτηση ελέγχου μετά τη Σύνοδο της G8 στο Καμπ Ντέιβιντ του Μέρυλαντ και στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επόμενης Συνόδου Κορυφής της G20 που θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Ιουνίου στο Μεξικό», αναφέρεται στο τηλεγράφημα του Ansa.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά της, η ιστοσελίδα Corriere.it, που επικαλείται ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές, ανέφερε ότι Mario Monti, Barack Obama, Angela Merkel και François Hollande «είχαν διαβουλεύσεις επί μακρόν σε τηλεδιάσκεψη για την οικονομική κρίση και τα ενδεχόμενα μέτρα που πρέπει να ληφθούν».

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν περισσότερο ή λιγότερο τα ίδια όπως στο Καμπ Ντέιβιντ και στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας.

«Η κατάσταση στην Ελλάδα δύο εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, ο κίνδυνος μετάδοσης της οικονομικής κρίσης, η αντοχή του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος σε περίπτωση σοκ, καθώς και οι αποφάσεις που θα ληφθούν στη σύνοδο κορυφής των 27 (κράτη μέλη της ΕΕ) που προβλέπεται στις Βρυξέλλες στα τέλη Ιουνίου», επισημαίνεται επίσης στο σχετικό άρθρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης