Έκκληση διεθνούς συνεργασίας απηύθυναν η Κίνα και η Ιαπωνία με στόχο την αντιμετώπιση της αυξανόμενης αναταραχής στις διεθνείς αγορές. Η έκκληση αυτή γίνεται υπό το φως της ευθείας πτώσης τιμών που σημειώθηκε την Πέμπτη στα ευρωπαϊκά και αμερικανικά Χρηματιστήρια και συνεχίστηκε την Παρασκευή στα ασιατικά.

Και τούτο ενώ ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Θαπατέρο πρόκειται να εξετάσουν σήμερα τη διεθνή κατάσταση στη διάρκεια τηλεφωνικής σύσκεψής τους, όπως ανακοίνωσε η Γαλλική Προεδρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Ιαπωνία, ο υπουργός Οικονομικών Γιασιχίκο Νόντα, δήλωσε ότι η πολιτική ηγεσία, διεθνώς, πρέπει να αντιμετωπίσει τις συναλλαγματικές στρεβλώσεις, την κρίση κρατικού χρέους και την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

«Συμφωνώ ότι αυτά τα ζητήματα πρέπει να συζητηθούν» δήλωσε προς εκπροσώπους του Τύπου μια ημέρα μετά την παρέμβαση της Ιαπωνίας στις διεθνείς χρηματαγορές, η οποία σημειώθηκε με πωλήσεις γεν. «Κάθε ένα πρόβλημα από αυτά είναι σημαντικό, αλλά το πώς θα θέσουμε τις προτεραιότητές μας είναι κάτι το οποίο πρέπει να συζητήσουμε» σημείωσε.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Γιάνγκ Τζιετσί δήλωσε πως οι κίνδυνοι που σχετίζονται με το αμερικανικό κρατικό χρέος αυξάνονται και ότι τα κράτη θα έπρεπε να αυξήσουν το επίπεδο συνεργασίας τους για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων οικονομικών κινδύνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης