Την ερχόμενη εβδομάδα θα τεθεί επί τάπητος στην αξιολόγηση από τους δανειστές το ζήτημα του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ που επικαλείται τα λεγόμενα Ευρωπαίου αξιωματούχου.

Η αξιολόγηση θα γίνει από τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται η απόφαση του EFSF για την εκταμίευση της δόσης του ενός δισ. ευρώ που εγκρίθηκε σήμερα το πρωί από το EWG.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος στις Βρυξέλλες αποσαφήνισε ότι η δόση του 1 δισ. ευρώ πρόκειται να εκταμιευθεί την επόμενη εβδομάδα μετά την εκπλήρωση των έξι προαπαιτούμενων, την οποία επικύρωσε σήμερα τηλεδιάσκεψη της Ευρωζώνης.

Να σημειωθεί πως η έγκριση της εκταμίευσης της δόσης του 1 δισ. ευρώ θα σηματοδοτήσει, εκτός των άλλων, και το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) για την έκδοση τριετούς ομολόγου, ύψους έως 3 δισ. ευρώ. Το ομόλογο αναμένεται να εκδοθεί είτε στις 10 είτε στις 11 Ιουλίου και, σύμφωνα με την προεργασία που έχει γίνει, ενδέχεται να τιμολογηθεί μεταξύ στο 2,9% – 3,1%.

Όσον αφορά, πάντως, στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πρόσφατα έβαλε «φρένο» σε όποιες διεργασίες για νέα βοήθεια προς τη χώρα μας, σημειώνοντας πως «δεν είναι ο καιρός να συζητήσουμε νέα βοήθεια προς την Ελλάδα», ενώ διαβεβαίωσε ότι θα αξιοποιηθεί η ευελιξία που προβλέπεται από το Σύμφωνο Σταθερότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: «Πράσινο φως» για τη δόση του 1 δισ. ευρώ
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Ιουλίου 2014, 11:47

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης